Voor wie te voorschijn wil komen...

Persoonlijk leiderschap

Hoogopgeleide professionals willen graag zinvol werk doen en effectief bezig zijn. Naast vakkennis vraagt dit om zelfkennis, goed kunnen communiceren, effectiviteit (de goede dingen doen) en efficiëntie (de dingen goed doen). Roel Breuls – Ontwikkeling van mens en organisatie biedt maatwerk trainingen om de effectiviteit van de professional te vergroten.

Ongeacht het onderwerp van de training ga ik ervan uit dat ‘tips en tricks’ weliswaar nuttig zijn, maar niet afdoende om effectiever te worden. Blijvende gedragsverandering vraagt om Persoonlijk Leiderschap: Het vermogen om leiding te geven aan je zelf. Dat betekent dat je in staat bent om – in het moment zelf – anders te reageren op een situatie dan je van nature geneigd bent om te doen. Bijvoorbeeld dat je de harmonie kunt doorbreken terwijl je conflictmijdend bent of je gevoel kunt uiten terwijl je je altijd zo sterk voor doet.

Dit is niet eenvoudig omdat patronen vaak diep ingesleten zijn en geworteld zijn in iemands persoonlijke geschiedenis. Door inzicht in het ontstaan van niet effectieve patronen, gecombineerd met zinvolle ervaringsoefeningen en het werken op een diepere laag, ontstaat de mogelijkheid om patronen te doorbreken. Hiermee transformeert ‘kennis over’ in blijvende gedragsveranderingen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van trainingen die ik kan verzorgen:

© Copyright Roel Breuls - Ontwikkeling van mens en organisatie