Magisch werken met beide benen op de grond

Workshop familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling maakt in één oogopslag helder welke plek jij inneemt in je gezin van herkomst en wat je toen voelde. Onderlinge relaties tussen familieleden bestaan bij de gratie van dynamieken. Bijvoorbeeld: de één geeft en de ander neemt; de één zorgt en de ander wordt verzorgd; de één duikt weg, de ander valt op; de één trekt en de ander duwt.

We zijn gewend aan die dynamieken en daarom vallen ze niet meer op. Verborgen dynamieken zoals we die in ons gezin van herkomst hebben aangetroffen, blijken ons gedrag te bepalen. In nieuwe omgevingen met andere mensen, zoals op school en later in ons werk, blijken we diezelfde gedragspatronen te herhalen, vaak onbewust. In een familieopstelling worden die dynamieken zichtbaar. Vervolgens kun je ervaren hoe het is om een andere, misschien wel veel betere, plek in te nemen. Deze ervaring geeft diepgaand inzicht waar woorden niet tegen op kunnen.

Voor wie?

Praktisch

Als je nog niet bekend bent met familieopstellingen raden we je aan om eerst een keer deel te nemen aan een workshop zonder dat je zelf een vraag voor het middag-gedeelte inbrengt. Ook zonder dat je eigen vraag inbrengt is deelname aan de workshop vaak bijzonder leerzaam.

Als je deelneemt en een vraag wil inbrengen is er altijd vooraf een intake gesprek met een van de trainers. De workshops gaan in principe altijd door, mits er voldoende inschrijvingen zijn om zinvol te kunnen werken. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Als je wil deelnemen als representant of zelf een vraag wil inbrengen, neem dan contact op via het contactformulier of via info@roelbreuls.nl

 • Deelname aan deze workshop van een dag kost € 120,-. Deelname met begeleiding op een eigen vraag kost € 225,-.

  Deze bedragen zijn inclusief lunch en locatie kosten. Voor deelnemers van organisaties gelden aparte tarieven.

 • Geplande dagen:

  • 14 december 2023 (10.00-17.00 uur)
  • 12 maart 2024 (10.00-17.00 uur)
  • 9 april 2024 ((10.00-17.00 uur)
 • Begeleiders: Roel Breuls en Hylkje Folkertsma

 • De Deel, Heiereind 14 in Riethoven.

Trainers

Roel Breuls

Roel Breuls

Hylkje Folkertsma

Hylkje Folkertsma

© Copyright Roel Breuls - Ontwikkeling van mens en organisatie